“Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz”.
Mustafa Kemal Atatürk
Bir toprağın Vatan olması, uğrunda; kanını, canını, malını mülkünü, varını yoğunu, gözünü kırpmadan, seve seve veren kahraman insanların olmasına bağlıdır, bundan sebep Vatanımız, yeryüzündeki tüm toprak parçalarından çok daha fazla hak etmiştir, Vatan olmayı.
”Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar alabilir.”
Mustafa Kemal Atatürk
26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferiyle girdiğimiz bu vatan toprakları, 26 Ağustos 1922 başlayan, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının komutasında, Kahraman Türk Ordusunun gerçekleştirdiği Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde, 30 Ağustos’daki Muhteşem bir zaferle taçlanmış ve Anadolu’nun Türk Yurdu olduğu, Türk Vatanı olduğu ve ilelebet öyle kalacağı yedi düvelin aklına kazınmış, Tarihe altın harflerle yazdırılmıştır.
‘’Bu ülke, tarihte Türk’tü bugün de Türk’tür ve sonsuza dek Türk olarak yaşayacaktır.’’
Mustafa Kemal Atatürk.
1071 Malazgirt Zaferi Türklere Anadolu’nun kapılarını açmış, 30 Ağustos Zaferi ise düşmanca tutum sergileyen Yedi düvele Anadolu’nun kapılarını kapatmıştır. Bu iki zafer ve öncesinde, sonrasında, yaşanan, çağ kapatıp, yeni bir çağ açan nice savaş ve zaferler, bizim muhteşem tarihimizin en değerli kilometre taşları olmuştur.
‘’Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir. ‘’
Mustafa Kemal Atatürk.
Bu muhteşem tarih bizim; bilmeli, öğrenmeli ve öğretmeliyiz. Aslını bilmeyen, inkâr eden ve öğrenmek istemeyenler, önce aslını, sonra vasfını, sonra özgürlüğünü ve en nihayetinde varlığını kaybedip, tarih sahnesinden silinirler. Biz Türkler tarih boyunca aslını inkar etmemiş, imanlı, inançlı, töresine, geleneklerine bağlı yaşamış, esir yaşamaktansa, hür ölmeyi yeğlemiş bir millet olarak, Onurumuzla, gururumuzla, mertliğimizle, her daim varlığımızı sürdürmeyi başarmışızdır.
‘’Milli benliğini bulamayan milletler başka milletlerin avı olacaklardır’’.
Mustafa Kemal Atatürk
Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekiştiği bu muhteşem zafer günlerinde, sevgi, dostluk ve muhabbetle, el ele, omuz omuza, yürek yüreğe, can, cana, tek vücut ve tek yürek olarak dimdik ayaktayız, dün olduğu gibi bu günde ve dahi yarında atalarımızdan kalan maddi ve manevi tüm mirasın sahibi olarak vardık, varız ve ilelebet var olacağız.
‘’Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.
Mustafa Kemal Atatürk
Dünden, bu güne bu güzel vatan topraklarını bizlere bırakmak için canlarını vermiş, tüm şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyor, sevgi, saygı ve hürmetlerimizi sunuyor, sonsuz minnetle anıyoruz.
Bu günde milletimizin birliği ve beraberliği için, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve ilelebet payidar olması için, kanlarını akıtan, canlarını seve seve vermekten kaçınmayan kahraman Türk Ordusuna, Emniyet ve güvenlik güçlerine Sevgi, saygı ve minnetimizi sunuyor, Yüce Allah’tan her koşulda onların yar ve yardımcısı olmasını ve her daim muzaffer kılmasını tüm kalbimizle diliyoruz.
Allah cümlesinden razı olsun…
Mustafa Murat Güngör
30.08.2020